Telefoonnummer:
Telefoonnummer:

Praktijkfolder

Praktijkfolder Aletta Huisartsenpraktijk Utrecht-Oost


Aletta Huisartsenpraktijk Utrecht-Oost

Bloemstraat 65
3581 WD Utrecht
Telefoon: 0302312765
Spoed: 0302312765 optie 1
Fax: 0302364377

Email: praktijk@huisartsenaletta.nl

U vindt ons nabij het Wilhelminapark, op de hoek van de Bloemstraat met de Oudwijkerdwarsstraat.

aletta.praktijkinfo.nl

E-mail: praktijk@huisartsenaletta.nl


Welkom

Welkom bij Huisartsenpraktijk Aletta, Utrecht Oost, in onze prettige praktijk in Gezondheidscentrum Utrecht Oost. We zijn geopend voor nieuwe inschrijvingen voor mensen die wonen in postcodes 3581 - 3584. Ons team bestaat uit 2 vaste vrouwelijke huisartsen, een huisarts in opleiding, 3 assistentes en 3 praktijkondersteuners. We zijn aangesloten bij de Huisartsen Utrecht Stad (HUS), de GEZ Utrecht Oost Gezond en we zijn geaccrediteerd door het NHG. 

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak
Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. Een afspraak kan maximaal 10 minuten duren.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda en meer tijd voor u inplannen.

Avondspreekuur

Op donderdagavond is er tussen 17.30 en 20.00 uur avondspreekuur. U maakt hiervoor overdag via de assistente een afspraak. Gedurende het avondspreekuur is de praktijk niet telefonisch bereikbaar. U kunt buiten kantooruren, zoals vermeld op onze website, voor spoedvragen contact opnemen met de Huisartsenpost Utrecht via 088-1309670.

Keuzemenu in de telefoon

Als u ons belt, krijgt u altijd ons keuzemenu te horen. Voor levensbedreigende situaties toetst u 1, voor het maken van een afspraak toetst u 2, wiltu overleggen als collega medisch hulpverlener dan toetst u 3.

Afspraak niet op tijd afgezegd?

Wilt u een afspraak afzeggen, doet u dit dan ruim van tevoren, liefst 24 uur. Wanneer u niet op een afspraak bent verschenen zonder dit te melden, zijn we genoodzaakt 15 euro in rekening te brengen. U wordt dan verzocht, voor uw volgende spreekuurbezoek, 15 euro af te rekenen contact of met het pinapparaat.

Andere spreekuren

De praktijkondersteuner GGZ (Liesbeth van Vondelen) houdt op woensdag en donderdagavond spreekuur. U kunt bij haar terecht voor:

Slaapproblemen, stemmingsproblemen, angstklachten,klachten van overspannenheid, problemen met alcoholgebruik, problemen in de relationele sfeer. Voor dit spreekuur kunt u, na overleg met de huisarts, een afspraak maken via de assistente.  

Daarnaast werkt Maarten Nieland als stagiair POH GGZ op woensdagmiddag in de praktijk. Hij ziet zelfstandig clienten onder supervisie van Liesbeth van Vondelen.                    

De praktijkverpleegkundige-somatiek (Liesbeth Dallinga)is op  dinsdag de hele dag, woensdag- en donderdagmiddag aanwezig. Spreekuren:

 • Diabetesspreekuur
 • Astma/COPDspreekuur
 • Advisering aan ouderen
 • Cardio-vasculair spreekuur
 • Stoppen met roken

De praktijkondersteuner GGZ Kind&jeugd (Eveline Soema) houdt op donderdagmiddag spreekuur van 14.00 tot 17.00 uur.

Als praktijkondersteuner GGZ kind & jeugd bij de huisartsenpraktijk is het de taak van Eveline om middels enkele ondersteunende gesprekken (lichte) psychische klachten bij kinderen en jeugdigen te verminderen en mee te denken over (opvoed)vraagstukken van ouders. Daarnaast kan zij, indien nodig, helpen bij een doorverwijzing voor psychologisch en/of psychiatrisch onderzoek of een meer intensieve behandeling.

Taken van de Assistente

De assistent staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt ook met haar overleggen over medische vragen. Ook de assistente kent het beroepsgeheim. Ze kan u over eenvoudige zaken advies geven, en voor de overige vragen inschatten of het dringend is, of u een afspraak moet maken of dat een telefonisch contact met de huisarts kan volstaan. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten. Herhaalrecepten kunnen pas 1 dag later bij de apotheek worden afgehaald.

U kunt bij de assistent verder terecht voor:

 • herhaalrecepten
 • meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • zwangerschapstest
 • urine onderzoek
 • suiker- en Hb-controle
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • reizigersadvisering en vaccinaties
 • verstrekken van informatiefolders
 • zwachtelen van een open been

Maakt u hiervoor wel een afspraak.

Avond-,nacht- en weekenddienst

 

Huisartsenpost

Voor medische problemen die niet kunnen wachten kunt u ’s avonds, ’s nachts en in het weekend terecht op de  huisartsenpost (HAP Utrecht Stad). Aan de huisartsenpost nemen alle huisartsen van de stad Utrecht deel; bij toerbeurt werken de Utrechtse huisartsen op de huisartsenpost.

Openingstijden

Iedere werkdag na 17.00 tot de volgende morgen  8.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend.

Afspraken

U moet telefonisch een afspraak maken voor u de HAP bezoekt. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand. Telefoonnummer HAP 088-1309670.

Het adres van de huisartsenpost is: Burgemeester Fockema Andreaelaan 60, 3582 KT Utrecht. website: http://www.primair-hap.nl/contactgegevensstadutrecht.htm

 

 

Openingstijden

Wij zijn geopend op werkdagen van 7.45 tot 17.00 uur; wij zijn ook van 8.00 uur tot 17.00 telefonisch bereikbaar.

Op donderdagavond is er een avondspeekuur tussen 17.30 - 20.00 uur. Tijdens dit spreekuur is de praktijk niet telefonisch bereikbaar; u kunt voor dit spreekuur alleen terecht als u hiervoor een afspraak hebt gemaakt, er is dus geen inloopspreekuur.

Graag visite aanvragen voor 10.00 uur 's ochtens doorgeven aan de assistente, zodat ze in het dagschema van de huisarts kunnen worden ingepland.

Spreekuur

Rikste Hinloopen   Willy Lemmen 

huisarts-i.o.

Marjolein Dieleman

Maandag

 middag  ochtend hele dag  

Dinsdag

 ochtend  hele dag hele dag  

Woensdag

 ochtend    middag hele dag

Donderdag

   hele dag    

Vrijdag

 ochtend  middag hele dag  
         

Spoedgevallen

Op werkdagen van 8 tot 17 uur belt u voor spoed 030-2312765, keuze: 1.

In de avond en nacht en op weekend- en feestdagen belt u met de Huisartsenpost:
088-1309670.

In levensbedreigende situaties belt u 112